23.07.2024.

17:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Italijani u panici - Siner otkazao put na Olimpijske igre!

Nekoliko dana deli nas od početka Olimpijskih igara u Parizu. Srpski sportisti put francuske prestonice kreću sa visokim ambicijama, a među glavnim favoritima da kući donese zlatnu medalju je i Novak Đoković. Najbolji teniser sveta svih vremena uspeo je da zaleči povredu kolena pošto je samo mesec dana nakon operacije zaigrao na Vimbldonu pre desetak dana. 

Stigao je Đoković do finala gde ga je zaustavio Karlos Alkaraz, ali je dobar nastup u Londonu potvrdio da se srpski teniser vraća u pravu formu pred Olimpijske igre. Nije tajna da je Novakova najveća želja da do kraja karijere osvoji zlato na najvećoj plajetarnoj smotri, a pitanje je da li će nakon Pariza imati drugu šansu budući da je zašao u pozne igračke godine. 

Teniski "stručnjaci" širom sveta ne veruju da Đoković može do zlata u Parizu i na tronu vide Karlosa Alkaraza, a uz njega i Janika Sinera. Mladi Italijan eksplodirao je ove sezone, došao do prvog mesta na ATP turu i sa razlogom spada u prvi red favorita za zlato. Ipak, njegove planove mogla bi da pokvari prehlada...

Informer

 

Naime, kako prenose mediji bliski porodici italijanskog tenisera Janik Siner već danima ima temperaturu i morao je da otkaže svoj put u Pariz. Italijan je danas trebao da krene put Francuske kako bi se aklimatizovao na uslove pred početak turnira, ali je odlučio da se u avion ukrca tek u četvrtak uz nadu da će mu do tada biti bolje. 

Siner neće imati mnogo vremena za trening u Parizu budući da turnir počinje već u subotu, dok će po dolasku Italijan morati na žreb.