24.07.2024.

09:49

Foto: tanjug

Sport

Košarkaši spremni za juriš na zlato! Bogdanović i Milutinov složni: Uzbuđeni smo, svaki poen je bitan

Sa puno optimizma "orlovi" kreću na takmičenje na kom su poslednji put bili 2016. godine, a tada su se naši košarkaši okitili srebrnom medaljom. Jedan od dva igrača koja su bila na poslednjem nastupu na OI je Bogdan Bogdanović, koji će za razliku od tad, sada biti u ulozi kapitena. 

- Nosim lepa sećanja odatle, ovo je novo takmičenje za nas, propustili smo prethodne igre u Tokiju. Od sastava koji je bio u Riju, sad smo tu samo Joka i ja. Svi smo uzbuđeni i spremni za ovo - započeo je Bogdanović.

Isitče naš košarkaš da je veoma važno da ekipa igra meč po meč, kao i da je svaka naredna utakmica najbitnija za reprezentaciju. 

Informer

- Promenjen je sistem takmičenja, koš razlika igra važnu ulogu sada. Što se nas tiče, to nam ne menja pristup i način pripreme. Naša najvažnija utakmica je sledeća - podvukao je kapiten Bogdanović.

Prisutnima se pred polazak obratio i centar nacionalne selekcije, Nikola Milutinov koji je svestan da Srbija mora ući sa dozom opreza u duele sa Portorikom i Južnim Sudanom, pošto su obe reprezentacije pokazale zavidnu formu u pripremnom periodu.

Informer

- Grupa nam je stvarno teška, svi timovi su pokazali koliko mogu u pripremnom preiodu. Južni Sudan je zamalo pobedio SAD, Portoriko je bio odličan u kvalifikacijama. Za Ameriku ne moramo ništa da pričamo. Potrebno je da budemo fokusirani na svakoj utakmici, nema lošeg protivnika, moramo biti fokusirani na cilj koji imamo. Svaki poen je bitan, što bolji plasman u grupi će nam doneti bolju poziciju u nokaut fazi. Svaki napad i akcija će biti bitni - izjavio je Milutinov.