24.07.2024.

12:13

Foto: Starsportphoto

Sport

NBA as osuo paljbu po Pešiću: Neka skoči u srpsko more da se probudi!

Košarkaška reprezentacija Srbije je na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu u grupi zajedno sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, sa kojom će ujedno i odigrati prvi meč na najvećoj sportskoj smotri (nedelja, 17.15). 

Selektor "orlova", Svetislav Kari Pešić je u više navrata, ali i nakon prijateljskog duela protiv Amera, ocenio da je pomenuti tim predvođen Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem i ostalim NBA zvezdama, možda i bolji od originalnog američog drim tima iz 1992. godine. 

Nakon što je čuo izjavu selektora srpskog nacionalnog tima, član upravo te generacije koja je devedesetih ušla u istoriju, Kris Malin, našao se uvređen i oštro je odgovorio kormilaru "orlova".

On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto slično da se brže razbudi. Možda ću ga i videti, biću u Parizu pa ću ga potražiti. Održaću mu ja lekciju iz istorije - poručio je Malin u razgovoru za sportski portal "sportskida". 

Informer

Košarkaška reprezentacija Srbije

Podsetimo, košarkaši Srbije su u pripremnom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama poraženi rezultatom (105:79), a već ih u nedelju, 28. jula očekuje prvi duel protiv iste selekcije, u okviru grupne faze najveće sportske smotre. 

"Orlovi" će potom u sredu, 31. jula, odmeriti snage protiv Portorika, a u subotu, 3. avgusta, protiv Južnog Sudana.