24.07.2024.

13:01

Foto: Miloš Rafailović

Sport

Nole, doneo si pravu odluku! Iskusni stručnjak sve zabrinuo: Zlato! Nije on veš mašina

Drugi teniser sveta je na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine, naučio lekciju. Tada je bio smešten sa ostalim sportistima u Olimpijskom selu što mu je oduzelo mnogo vremena i energije. Nole je u Tokiju bio glavna zvezda, svi su hteli selfi, da ćaskaju, da se druže, saletali su ga bukvalno svi sportisti. Nije imao mira čak ni u restoranu tokom ručka. 

Nikola Pilić odlično zna kakva je atmosfera u Olimpijskom selu, pa za Informer kaže da drugi teniser sveta nije pogrešio, jer mu je potrebna privatnost kako bi se fokusirao na tenis.

- U Olimpijskom selu nije jednostavno. Uvek je gužva, vika, galama... Znam kako je, bio sam. Komplikovano je. Američkim drim-tim iz 1992. godine nije bio u Olimpijskom selu, jer su želeli privatnost. Možda će neko da kaže "svi mogu tamo, a ti ne možeš". Ali ako on hoće da se fokusira i da mu niko ne smeta, onda je doneo pravu odluku. Novak želi da se koncentriše, da mu ništa ne odvlači pažnju od tenisa, da mu drugi ne smetaju - kazao je za Informer Nikola Pilić.

Informer

Nole ima specifičan način ishrane, od toga ne odustaje bez obzira na takmičenje..

- Nole je specifičan slučaj s obzirom na jelovnik. Ja sam bio u Suelu 1988. godine, uvek sam bio gladan, nisam mogao da jedem sve, za razliku od Barselone ili Atine, tamo je bilo svega, riba, meso, vože, povrće.... Nole je poseban zbog ishrane, želi da ima sve što njemu odgovara, da bude fit, da ne pokvari stomak. Ali, verujem da će Francuzi organizovati sjajno takmičenje i da će sportisti imati na raspolaganju odličnu hranu italijansku, francusku, nemačku...

Srpski as u Tokiju nije mogao da se odbrani od drugih sportista u Olimpijskom selu i to mu je oduzimalo mnogo vremena.

- To je cena koju morate da platite ako ste veliki kao što je on! 

Novaku samo zlatna medalja nedostaje u kolekciji trofeja. Pariz će biti poslednja prilika, a Pilić upozorava da mu neće biti lako, nema više 27 godina. 

- Nije to napraviš tri koraka i osvojiš zlatnu medalju. Imao je peh u Pekingu kada je izgubio dobijen meč protiv Nadala. Nema sad 27, nego 37 godina. Ima nekoliko ljudi koji su favoriti kao on. Daj Bože da bude zdrav, da odigra dobar turnir pa ćemo videti dokle će doći. Novak nas je razmazio, ne može da bude uvek kao veš mašina, da ja uključite na 60 stepeni, pa on dobija sigurno kad izađe na teren. Mora da bude u šestoj brzini, ako želi neku medalju.

Informer

Posle operacije meniskusa 5. juna igrao je nakon mesec dana finale Vimbldona i najavio da će biti definitifno sporeman na mečeve na Rolan Garosu.

- On je fantastičan, mislio sam da nikada neće igrati Vimbldon. Ali, igrao je finale, iako je imao loš dan. Skidam mu kapu. Ljudi, nije jednostavno osvojiti medalju, mora da igra dobro, da bude fizički fit, mentalno je uvek, pa ćemo videti - poručio je Pilić za naš portal.