24.07.2024.

14:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Novak stiže u Pariz! Poznato i kada će srpski as izaći pred novinare!

Koliko je Novaku Đokoviću (37) stalo da uzme najsjajnije odličje u Parizu potvrđuje i podatak da je ovog puta, za razliku od četiri prethodna, odlučio da ne boravi u Olimpijskom selu, kako bi imao neophodan mir i fokus.

Danas u toku dana naš as doputovaće u francusku prestonicu, a planirano je da se sutra tačno u podneo pojavi na zvaničnoj konferenciji u glavnom Medija centru. Pored Noleta, tu će biti još i vaterpolista Nikola Jakšić, odbojkašica Tijana Bošković, predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef srpske misije Sonja Vasić.

Podsetimo, Olimpijske igre biće zvanično otvorene 26. jula, a prva takmičenja počela su već danas. Program sadrži ukupno 329 događaja u 32 sporta, a najnoviji je brejkdens.

Srbija će imati ukupno 112 predstavnika, među kojima šest timskih selekcija - košarkaše, košarkašice, odbojkaše, odbojkašice, vaterpoliste i basketaše.

Informer

Odbojkaški tim Srbije

Pored Đokovića u tenisu i Ivane Španović u atletici, puno se očekuje i od Angeline Topić i Adriane Vilagoš, koje su vicešampionke Evrope u skoku uvis i bacanju koplja. Tu su još i strelci, rvači, džudisti, tekvondoisti, bokseri, biciklisti, kajakaši, veslači, plivači...

Zastavu Srbije na zvaničnoj ceremoniji otvaranja Igara nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.