24.07.2024.

17:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠOK! Najbolji teniser sveta ne ide na Olimpijske igre! (FOTO)

Zabrinuo je Janik Siner medije širom sveta informacijom da je zbog bolesti morao da otkaže svoj put u Pariz. Prema planu, Italijan je u francusku prestonicu trebao da krene juče, ali je usled zdravstvenih problema odložio za četvrtak. Nadali su se Italijani da bi prvi reket sveta mogao da se oporavi i bude spreman za Olimpijske igre, ali uzalud! 

Janik Siner povukao se sa Olimpijskih igara u Parizu zbog upale krajnika! Italijan je razloge povlačenja objasnio na društvenim mrežama i tako razočarao veliki broj fanova. 

"Sa žaljenjem vas obaveštavam da nažalost neću moći da učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle dobre nedelje treninga na šljaci počeo sam da se osećam loše.

Proveo sam nekoliko dana odmarajući se i tokom posete doktor je otkrio upalu krajnika i snažno me savetovao da se ne igram.

Propuštanje Igara je veliko razočarenje jer je to bio jedan od mojih glavnih ciljeva za ovu sezonu. Jedva sam čekao da imam čast da predstavljam svoju zemlju na ovom veoma važnom događaju. Srećno svim italijanskim sportistima za koje ću navijati od kuće.

Napred Italija", napisao je Siner na društvenim mrežama.

Budući da je Janik Siner trebao da bude prvi nosilac na turniru, njegovo otkazivanje uticaće na ostatak žreba. Naime, sada će ulogu prvog favorita imati Novak Đoković, a dobra vest je i da pre finala neće moći da se sastane sa drugim nosiocem - Karlosom Alkarazom.