24.07.2024.

17:41

Foto: EPA Images

Sport

Novak je prvi nosilac na Olimpijskim igrama! Evo kako Sinerovo povlačenje utiče na srpskog tenisera

Šokirao je Janik Siner svet odlukom da se sa Olimpijskih igara povuče usled upale krajnika. Prvi teniser sveta bio je prinuđen da otkaže svoj put u Pariz, a dan kasnije objavio je da neće biti u prilici da brani boje Italije u francuskoj prestonici. Budući da je Siner na turniru trebao da bude prvi nosilac, njegovo povlačenja utiče na kompletan žreb pre nego što Igre u kompleksu Rolan Garosa počnu. 

Najbolje će proći Novak Đoković budući da će srpski teniser sada preuzeti uglogu prvog nosioca. Samim tim, najbolji svih vremena neće moći da se sastane sa Karlosom Alkarazom pre finala, a mnogi stručnjaci upravo Španca vide kao glavnog kandidata za zlato na Olimpijskim igrama. Dakle, povlačenja Janika Sinera značajno je olakšalo put za osvajača 24 grend slem titule da dođe do medalje u Parizu. 

Informer

 

Uz to, Đokoviću je konkurencija povlačenjem Sinera znatno slabija budući da je Italijan ove sezone posebno "mučio" srpskog tenisera na ATP turu. Na turniru, pored Janika Sinera, od igrača iz top 20 neće biti Andreja Rubljova, Huberta Hurkača i Bena Šeltona.