24.07.2024.

18:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

Neviđene situacije obeležile početak OI! Meč Argentine i Maroka u senci skandala

Neviđen skandal je obeležio ovaj susret, pošto smo epilog istog saznali tek četiri sata kasnije. Ovakva situacija do sada nije viđena u profesionalnom fudbalu. Argentina je postigla gol za 2:2 u 16. minutu nadoknade, navijači Maroka su  tada počeli da bacaju predmet na teren, svi su pomislili da je kraj.

Međutim, stigla je informacija da je gol "gaučosa" poništen zbog ofsajda i da će utakmica nastaviti, pošto ima još tri minuta da se odigra.  

"Lavovi sa Atlasa" su  bolje ušli u utakmicu i do prednosti su došli u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je precizan bio Sofijan Rahimi. Isti igrač je duplirao prednost. U 51. minutu dosuđen je penal, a napadač Al Aina je preuzeo odgovornost i savladao protivničkog golmana.

Informer

 

Puleni čuvenog asa Havijera Maskerana smanjili su prednost u 68. minutu. Precizan je bio mladi Đulijano Simeone, sin poznatog trenera Dijega Simeonea.

Pred poslednji sudijski zvižduk, Kristijan Medina je pogodio za izjednačenje, ali onda je došlo incidenata i tada je meč supendovan. Sat i po vremena se čekalo da se meč nastavi. Igrači su se zagrevali 20 minuta,  a onda su odigrali preostala tri minuta i Maroko je došao do tri boda.

I "crvena furija" se namučila protiv Uzebekistana, koji je bio potpuni autsajder u ovom duelu.

Informer

 

Vođstvo Španiji doneo je Mark Pubilj pogotkom u 29. minutu. Ipak, u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Šomurudov je sa penala pogodio za izjednačenje.

Dosuđen je penal i za Špance, međutim igrač Sosijedada, Serhio Gomez, nije bio precizan. Uspeo je ipak da se iskupi za promašaj, pošto je u 62. minutu iskoristio pas Mirande i tako zatresao mrežu Uzbekistana.