24.07.2024.

18:35

Foto: Reuters

Sport

Nole stigao u Pariz i odmah otišao na dobro poznato mesto (FOTO GALERIJA)

Đoković je danas stigao u francusku prestonicu, a samo par sati posle dolaska on se odmah zaputio na terene Rolan Garosa i odradio prvi trening na "Filip Šatrijeu". Srpski as je bio u dobrom raspoloženju na treningu , a pored njegovog stručnog štaba društvo mu je pravio i brat Marko. 

Naš trofejni as tako se vratio na teren na kojem je pre mesec i po dana povredio meniskus desnog kolena, zbog čega je morao da preda meč četvrtfinala Rolan Garosa, a potom je imao i operaciju. On se u međuvremenu uspešno oporavio, igrao je i Vimbldon, gde je stigao do finala.

Planirano je da se Nole sutra tačno u podne pojavi na zvaničnoj konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije. Prethodno, najbolji teniser svih vremena u 11 časova za kada je predviđen žreb, trebalo bi da sazna potencijalne rivale na olimpijskom turniru. Đoković je sada postavljen za prvog nosioca u Parizu, pošto je Italijan Janik Siner odustao od učešća na najvećoj sportskoj smotri.

Inače, srpski as je odlučio da na ovim Igrama ne bude smešten u Olimpijskom selu, već je odlučio da bude u jednom privatnom smeštaju kako bi imao potreban mir i što bolje se spremio za takmičenje. Novak u francuskoj prestonici želi da osvoji zlatnu medalju koja mu nedostaje u bogatoj kolekciji trofeja, pošto je na prethodna četiri učešća stigao do bronze i to na svojim prvim Igrama u Pekingu 2008. godine. 

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu zakazana je za petak od 19.30 časova.