24.07.2024.

23:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nije još ni počelo, a već liči na cirkus! Epski skandal na Olimpijskim igrama...

Olimpijske igre u nisu pošteno ni počele, a u Parizu se desilo nekoliko velikih skandala. Prvo je dva sata nakon utakmice Argentine i Maroka pogodak "gaučosa"  za izjednačenje poništen zbog čega je meč registrovan rezultatom 2:1 za afričku selekciju, a nekoliko desetina minuta kasnije stigle su i šokantne vesti iz tabora Kanade. 

Naime, Olimpijski komitet morao je hitno da reaguje i kućama pošalje dvoje članova svoje ženske fudbalske reprezentacije zbog činjenice da su špijunirali svoje protivnike. Kanađani su poslali dronove na trening Novog Zelanda, svog rivala u prvom kolu turnira, a sve to nikako se nije dopalo krovnoj organizaciji. 

"OK Kanade podržava fer-plej i šokirani smo i razočarani. Iskreno se izvinjavamo fudbalerkama i Fudbalskom savezu Novog Zelanda, svim fudbalerkama i OK Novog Zelanda", navedeno je u saopštenju.

Džozef Lombardi, analitičar ekipe, odnosno - pomoćni trener, Džazmin Mender, poslati su kući iz Pariza i neće biti deo ekipe na Olimpijskim igrama. Da stvar po Kanadu bude gora, selektorka - Bev Pristman, odlučila je da samoinicijativno propusti meč protiv Novog Zelanda. 

"Ja sam, na kraju krajeva, odgovorna za dešavanja u našem taboru. Ovo sam uradila uzimajući u obzir interese obe ekipe, kako niko ne bi pomislio da je poštenje ove utakmice narušeno", rekla je Bev Pristman.

Naravno, Novi Zeland je oberučke prihvatio ulogu žrtve i izdao saopštenje u kom ističu svoju duboku šokiranost i razočarenje...