24.07.2024.

22:10

Foto: EPAIMAGES

Sport

Katastrofalna organizacija Igara! Španci dva dana nemaju gde da treniraju, sele se u Belgiju!

Brojimo sitno do početka Olimpijskih igara, a sportska takmičenja u Francuskoj već prate brojni skandali. Pre svega, činjenica da će košarkaši svoje mečeve igrati u Lilu umesto u Parizu, dovoljno je zakomplikovala situaciju svim Savezima, a sada se za organizatore Igara pojavio novi problem. 

Naime, košarkaška reprezentacija Španije već dva dana boravi u Lilu, ali zbog zauzetosti hale nema gde da trenira sa loptom. Sve je izvesnije da će četa Serđa Skariola u subotu na megdan Australiji od 11 časova izaći bez ijednog treninga od dolaska u Francusku. 

Naime, Španci nemaju pristup glavnom terenu u Lilu, ali ni ostalim pratećim objektima. Navodno je zbrka nastala zbog datuma jer su predstavnici "furije" najavili svoj dolazak za 25. jul, a u Francusku su doputovali već 23. Naravno, hala je u juče, danas i sutra zauzeta zbog čega četa Serđa Skariola nema gde da trenira. 

Organizatori Olimpijskih igara pokušavaju dva dana da pronađu alternativno rešenje, ali ga u Francuskoj nema. Kao opcija se nameće Belgija koja je na sat vremena vožnje autobusom od Lila i sve su prilike da će Španci tamo morati da treniraju. 

Do sada je "furija" propustila dva treninga, a izvesno da ni sutra neće pronaći mesto gde bi mogli da spremaju utakmicu protiv Australije. Tek nakon uvodnog meča mogli bi da pronađu trening centar i to u Belgiji.