25.07.2024.

06:40

Foto: Reuters

Sport

Olimpijski šampion za Informer: Podržavam Novakovu odluku!

Najbolji srpski teniser odlučio je da tokom Igraa ne boravi u Olimpijskom selu, kao što je to bilo prethodnih puta, jer želi mir i da se potpuno posveti pohod na zlatnu medalju. 

Nekadašnji srpski reprezentativac u rvanju, a sada predsednik Sportskog saveza Srbije smatra da je najboljem teniseru sveta, koji želi da osvoji zlato u Parizu, najvažnije da ima mir i koncentraciju tokom turnira.Đokoviću će Igre u glavnom gradu Francuske biti pete u karijeri i svaki put dosad boravio je u Olimpijskom selu. Kako je njegova karijera išla uzlaznom putanjom, tako je svaki sledeći put bio sve traženiji među kolegama sportistima i imao je sve manje vremena za odmor i opuštanje.

Informer

Novak Đoković trenira u Parizu

Davor Štefanek kaže da Nole na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine nije mogao da živi od obožavalaca.
- Novak je doneo dobru odluku. Najveći je među najvećima, zna šta je najbolje za njega i podržavam ga u odluci. Koncentracija je vrlo bitna za svakog sportistu koji dođe na Olimpijske igre, a on će sigurno imati veću mirnoću i fokus na igru i trening ukoliko bude van Olimpijskog sela. Na Igrama u Riju, kada je boravio u selu, ljudi su ga stalno saletali, svi su hteli da ga upoznaju, razgovaraju sa njim, slikaju se... Novak je mnogo dobar čovek i svima je hteo da izađe u susret - priča Štefanek za Informer.

Informer

Davor Štefanek olimpijski šampion u rvanju

On je uveren da će mu se Nole posle Pariza pridružiti u društvu besmrtnih, odnosno društvu olimpijskih šampiona.
- Očekujem da osvoji zlato ove godine. Uvek od njega očekujem najviše. Ovaj put, čini mi se, nije toliki pritisak na njemu i baš zbog toga mislim da ima veće šanse - rekao je Štefanek.

Podsetimo, Štefanek je na Olimpijskim igrama u Riju našoj zemlji doneo prvu zlatnu medalju u istoriji rvanja. On je tada pobedio u grčkom-rimskom stilu u kategoriji do 66 kilograma. Pored osvojenog zlata, Štefanek ima i srebro sa Svetskog prvenstva u Budimpešti 2018. godine.