25.07.2024.

08:18

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Vrati pasoš! Navijači napali Embida (VIDEO)

Embid je prvo želeo da igra za Francusku, ali je na kraju izabrao reprezentaciju Amerike, što mu Francuzi nisu oprostili. 

Navodno je i obećao predsedniku Emanuelu Makronu da će zaigrati za "trikolore", ali je usledio preokret, na OI u Parizu će ipak nositi dres Amerike, pa su mu Francuzi priredili doček.

"Vrati pasoš", moglo se čuti među navijačima, dok je Embid ulazio u timski autobus i samo se smeškao.

"Trebalo je da igraš za Francusku", dobacio je drugi navijač, pa nešto slično možemo da očekujemo verovatno i na utakmicama tokom takmičenja.

Podsećamo, pre godinu dana se spekulisalo da je Embid obećao da će igrati za Francusku. Košarkaš rođen u Kamerunu 1994. godine pisao je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i tražio državljanstvo. Obećanje je navodno dao pre dve godine, 2021. i tada je istakao da ne želi da igra za Kamerun, već za Francusku.

"Posle razgovora sa košarkaškim savezom Francuske doneo sam odluku. Želim da dobijem državljanstvo i da igram za vas. Ne želim da nastupam ni za jedan drugi nacionalni tim. Do sada nisam igrao ni za jednu reprezentaciju i bila bi mi velika čast da budem deo tima na nekom od velikih takmčenja, prvenstveno na Olimpijskim igrama", pisalo je u pismu u kom je košarkaš naveo i da želi da nauči više o francuskoj kulturi, o društvu...

Informer

Ali, usledio je neverovatan preokret, pa će juriti zlato sa  Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom, Stefom Karijem...  Reprezentacija Sjedinjenih Država igraće u Grupi C Olimpijskih igara, protiv Srbije, Portorika i Južnog Sudana. Nadamo se da će mu Nikola Joikić i "orlovi" pokazati da bi bilo boilje da je izabrao Francuze.