25.07.2024.

12:14

Foto: informer.rs

Sport

Ameri ni reč o Srbiji, ali veličaju Jokića! Durent: On je najveća zvezda na OI! (VIDEO)

Veći deo konferencije na kojoj su očekivanja vezana za prestižno takmičenje izneli američki košarkaši Stef Kari i Kevin Durent protekao je u zezanju vezanom za Olimpijsko selo, ceremoniji otvaranja i drugim stvarima koje nemaju veze sa nadmetanjem za titulu, a čuveni Durent je tek na kraju izlaganja spomenuo Nikolu Jokića, a nije bilo reči o prvom meču koji SAD iga protiv Srbije u nedelju (17.15).

Naš izveštač sa lica mesta, Mihailo Gligorić, javlja da je konferencijska sala bila dupke puna, a da je osim američkih novinara bilo i onih sa Novog Zelanda, Japana i Francuske.

Informer

Prvi se mnogobrojnim predstavnicima medija obratio Kevin Durent, koji nije krio zadovoljstvo što se nalazi na Igrama.

- Čast mi je što sam u Parizu, sjajno je sto smo ovde, a ovo mi je jedan od omiljenih gradova - rekao je as Finiksa.

Ništa manje uzbuđen nije bio ni njegov saigrač Stef Kari, uzdanica Golden Stejta.

- Uzbudjen sam, igrati za nacionalni tim je sjajno iskustvo i nadam se zlatu! Zamišljao sam kako će da izgledaju OI, potrebna je mentalna i fizička priprema i uživam u ovom iskustvu.

Upitan je Kari i da li se oseća kao najveća zvezda na prestižnom takmičenju.

- Ne, ne osećam se kao najveca zvezda, a mozda bi Kevin mogao da kaže ko je to. Čast mi je što predstavljamo zemlju, ovde smo zbog šanse da osvojimo zlatnu medalju i sa tim pristupom ulazimo u turnir! Reprezentacija je na pripremama dosad bila sjajna, energija je fenomenalna među nama! Voleo bih da pogledam druge sportove ako budem imao vremena,  planiram da odem na neke dogadjaje, moze i to da nas motiviše - otkrio je Kari.

Durent nije dao diplomatski odgovor poput Stef i nije se libio da kaže da su za njega najveće zvezde srpski i grčki as.

- Janis... Jokić. Inače 46 NBA igrača je ovde, najbolji na svetu, tako da... poručio je Kevin Durent pokazavši koliko poštuje Srbina.