25.07.2024.

13:58

Foto: reuters

Sport

Nadal se uhvatio za glavu! Urnebesna reakcija kad je video Novaka (FOTO)

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković mogao bo da igra sa Rafaelom Nadalom već u drugom kolu turnira.

Međutim, pre toga potrebno je da Srbin pobedi Metjua Ebdena, a da Nadal Martona Fučoviča iz Mađarske. Na društvenim mrežama pojavila se foka kako je Nadal reagovao kada je shvatio da će mu Đoković biti potencijalni protivnik. Držao se za glavu! 

Nema sumnje da bi to bio spektakl na terenima Rolan Garosa! Meč koji čeka ceo svet. To bi im bio 60. međusobni meč, naš as vodi sa 30:29. Poslednji put su jedan protiv drugog igrali pre dve godine, kada je Rafa baš na Rolan Garosu pobedio Novaka sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6.

Naš as je poslednji put Nadala pobedio 2021. u polufinalu Vimldona (3:6, 6:37:6, 6:2), pa nas čeka pravi spektakl na Olimpijskim igrama.

Nole je posle žreba rekao da bi taj meč bio spektakl, ali da pre toga mora da pobedi Australijanca.

- Video sam žreb. Potoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta. Moram da prebrodim prvu prepreku i dam sve od sebe da idemo što dalje. Svestan sam težine Olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost, ali ne nešto na šta nisam navikao -rekao je Đoković.