25.07.2024.

20:12

Foto: Reuters

Sport

Nadal odustaje od OI? Rafin trener otkrio: Nisam siguran da li će igrati

Nadal je u četvrtak trebalo da trenira na terenima Rolan Garosa, ali je ubrzo posle održanog žreba na kojem je saznao da bi u drugom kolu mogao da igra protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića, otkazao trening. 

Brojni španski mediji preneli su da je vlasnik 22 grend slem titule doživeo povredu tetive kolena i da je neizvesno hoće li i zaigrati na Olimpijskim igrama, a sada je sve dodatno zabrinuo i Rafin trener Karlos Moja. 

Informer

Rafael Nadal i Karlos Moja

Legendarni teniser je u razgovoru za jedan španski radio potvrdio da Nadala muči povreda i da ne može da potvrdi da će "bik sa Majorke" i zaigrati u Parizu. 

- Ne mogu da vam kažem da će Nadal igrati. Danas je odlučeno da odmori i da mu se da vreme kako bi se oporavio od problema koji se dogodio juče. Videćemo da li će biti spreman sutra. Najodgovornija stvar trenutno, s obzirom na veličinu događaja koji je pred nama, je da ne forsiramo. Sačekaćemo 48 sati - rekao je Moja. 


Nadalu je ovo trebalo da bude četvrto učešće na Olimpijskim igrama, a na prethodna tri takmičenja on je dva puta stizao do zlata. Prvo je 2008. godine u Pekingu osvojio zlato u singlu, a onda se najsjajnijim odličjem okitio i u dublu u Riju 2016. i to u paru sa Mark Lopezom.