27.07.2024.

08:10

Foto: printscreen

Sport

Drvlje i kamenje po Francuzima! Kakav je ovo satanizam!? Parodija na "Tajnu večeru" zgrozila svet (VIDEO)

Mnogi gledaoci koji su bili uz TV ekrane i željno iščekivali dugo najavljivani spektakl u prestonici Francuske, ostali su u šoku kada su videli šta su organizatori pripremili za otvaranje prestižnog takmičenja. 

"Svet ima 2,4 milijarde hrišćana i čini se da su Olimpijske igre želele da jasno poruče svima njima da nisu dobrodošli! Otvarati događaj ovako, zamenjujući Isusa i njegove učenike je apsurdno" - prokomentarisao je Klint Rasel, voditelj "Liberty Lockdown" podkasta. 

Naime, osamnaest izvođača zauzelo je poze iza stola, reka Sena i Ajfelov toranj blistali su u pozadini, ali je sama činjenica da se skrnavi nešto poput "Tajne večere" podiglo veliku prašinu.  

Organizatori Olimpijskih igara su se ogradili i istakli da je izvođenje bilo interpretacija grčkog boga Dionisa kako bi se ukazalo na "apsurdnost nasilja među ljudima". Ipak, mnogi hrišćani su digli glas, a čak su i francuski političari osudili ovu parodiju.

Jedan od najbogatijih ljudi sveta, Ilon Mask, takođe je kritikovao predstavu govoreći da je to "izuzetno nepoštovanje prema hrišćanima".

Ređali su se komentari kako smo prisusvovali satanističkim scenama, da je sve otišlo "dođavola" i da Francuzima ovakva bruka nije trebala na spektkalu koji je gledao čitav svet!