27.07.2024.

15:09

Foto: Tanjug

Sport

Idemooo! Nole razneo Australijanca i preskočio prvu prepreku na putu ka olimpijskom zlatu! (FOTO/VIDEO)

Dočekala je pariska publika na stadionu "Filip Šatrije" aplauzima najvećeg igrača svih vremena. Aplauzom da ga je dočekao i Metju Ebden, današnji rival, koji se na terenu od prvog do poslednjeg poena nije mnogo pitao. Naravno da su stručnjaci, ljubitelji tenisa i bukmejkeri bili ubedljivo na Noletovoj strani, ali očekivalo se da rival barem malo jači otpor pruži.

Kako bilo, Srbin je brzo i efikasno preskočio prvu prepreku i sada može da se fokusira na naredne izazove. Uostalom, na turnir je došao izuzetno motivisan i skoncentrisan da osvoji svoje prvo olimpijsko zlato, a koliko je sve podredio tome, govori i njegova reakcija pre početka meča.

Već na samom startu Đoković je uspeo da napravi brejk i da uspostavi kontrolu na meču. Svaki naredni gem bio je pravo mučenje za Australijanca, pošto je naš as na teren izašao sa očiglednom namerom da što pre pobedi i odmara se za naredne okršaje. Pogotovo što mu je eventualni rival već u 2. kolu Rafael Nadal i što je potrebno sačuvati snagu za čoveka kojem je kompleks Rolan Garosa kao druga kuća.

Prvi set Nole je dobio sa nulom, praktično, pometlao je Ebdena i bilo je jasno da mu ni u drugom neće dati mnogo više šanse. Publika se zabavljala između poena, aplauzom i ovacijama ispratila je svaki poen Ebdena, a onda počela i otvoreno da podržava Australijanca kada je uopšte stigao do šanse da osvoji barem jedan gem. Posle jedne duge razmene udaraca i poena Ebdena, maltene ceo stadion je skočio i počeo otvoreno da navija protiv Đokovića. Noletu, naravno, nije nimalo bilo do zabave, jer je na umu imao samo jedno, a to je da rivala arhivira što pre i da ode da odmara i čeka naredne izazove.

Ni to nije pomoglo Metjuu da dođe do tog toliko željenog gema. Nole je brzo poveo 4:0, a potom je Ebden ipak osvojio taj jedan gem, posle čega je nastao delirijum na tribinama. Noleta, naravno, to nije poremetilo, pa je ubrzo priveo meč kraju. 

Trijumf je ostvario posle nepunih sat vremena uz jasnu poruku da je i više nego naoštren da konačno uradi ono što mu nedostaje - da osvoji olimpijsku zlatnu medalju.

Informer