27.07.2024.

21:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

Gudurić zagrmeo: Svaka utakmica za Srbiju je uživanje, bez obzira na rivala! Spremni smo za Ameriku!

Košarkaše Srbije u nedelju od 17:15 u Lilu očekuje početak Olimpijskih igara, a prvi rival nije mogao da bude teži. "Orlovi" će ukrstiti koplja sa prvim favoritom za titulu - Sjedinjenim Američkim Državama, ali prema reakcijama iz tabora Svetislava Pešića među našim reprezentativcima vlada optimizam. 

Jedan od igrača koji veruje u dobar rezultat protiv Amerikanaca je i Marko Gudurić. 

- Već smo igrali protiv Amerike u Abu Dabiju, to će nam  značiti za sutra. Spremili smo plan igre, na prethodnom meču je nedostajalo mnogo važnih igrača. Očekujem da će biti teška utakmica, mnogo trčanja i fizički zahtevna, ali smo spremni i zdravi, to je najvažnije. Nadamo se najboljem - rekao je Marko Gudurić. 

Taktika je jasna, potrebno je Amerikance uvesti u ritam koji odgovara našim košarkašima, svestan je toga i Marko Gudurić, ali ističe da ne treba imati strah od favorizovanog rivala. 

- Selektor forsira da igramo brzo, tako je bilo i prošle godine u Manili, tako je i sada. Moramo da kontrolišemo to i ne uđemo u preterano trčanje sa Amerikancima, ali ne treba igrati sa strahom i sporo. Treba nametnuti promene ritma. 

Informer

 

Da li će sutrašnja utakmica protiv Amerike biti uživanje za "orlove"? 

- Svaka utakmica u dresu reprezentacije je uživanje, nema veze ko je protivnik. Naravno, sitra igramo protiv najvećih zvezda, ali igranje za Srbiju sa ovim momcima koji su mi kao braća. Stvarno je uživanje - objasnio je bek reprezentacije, a potom dodao.

- Ne razmišljamo samo o Americi, znamo da su nam Portoriko i Južni Sudan utakmice za prolaz, svesni smo toga. Šta god se desilo protiv Amerike trudićemo se da ostanemo na zemlji, verujemo u našu igri i zajedništvo. 

Interesovalo je novinare kako se Guduriću dopada ambijent u Lilu, ali on ističe da nije obratio mnogo pažnju budući da su imali obaveza na treninzima. 

- Malo smo gledali drugo poluvreme utakmice Španija-Australija, nisam obratio pažnju na atmosferu, ali sam siguran da će sutra biti puna dvorana. Karte su već rasprodate - podvukao je Gudurić.