28.07.2024.

06:00

Foto: Reuter/Starsportphoto/ATA images/EPA/Marcel ter Bals MTB-Photo

Sport

Ajmo Srbi! Nedelju na OI otvara Mikec, navijaćemo za džudiste, veslače, plivače, a onda idu kolektivni sportovi

Takmičenje na najvećoj sportskoj smotri se već uveliko zahuktalo, iza nas je uzbudljiv prvi dan, u kojem su naši olimpijci imali ne baš sjajan učinak.

Učešće su već završili džudistkinja Milica Nikolić, strelkinja Zorana Arunović, bokserka Sara Ćirković, stonoteniserka Izabela Lupulesku, kao i plivačka štafeta 4x100 metara kraul u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Justin Cvetkov.

S druge strane, dalje su prošli teniser Novak Đoković, veslačica Jovana Arsić (skif), veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov (dubl skul) idu u repesaž, dok je zablistao strelac Damir Mikec, koji je prošao u finale.

Upravo će branilac srebra sa OI u Tokiju 2021. danas otvoriti takmičenje u francuskoj prestonici, kada je reč o srpskim sportistima. Mikec će se za odličje u disciplini vazdušni pištolj boriti od 09.30 časova.

Informer

Damir Mikec

Odmah posle njega na tatami će izaći džudista Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kilograma (10.00), a 20 minuta kasnije Mačković i Pimenov će u repesažu pokušati da se domognu finala.

Trka na 200 metara slobodnim stilom za plivača Velimira Stjepanovića kreće od 11.00, dok od 11.15 na borilište izlazi i strelac Lazar Kovačević u disciplini vazdušna puška.

Nadmetanje u kolektivnim sportovima otvoriće srpski vaterpolisti (12.05), a dvostrukim olimpijskim šampionima prvi rival biće Japan. Posle 12 godina pauze, na Igrama će učestvovati i odbojkaši, koji će od 17.00 igrati sa domaćinom Francuskom, dok je svakako derbi dana okršaj košarkaša u Lilu sa Sjedinjenim Američkim Državama (17.15).

Informer

 

U toku dana očekuje se da na teren izađe i srpski teniser Dušan Lajović protiv Nemca Maksimiljana Marterera. Njegov meč je četvrti po redu, a program kreće od 12.00, pa je realno očekivati da taj duel bude u popodnevnim časovima.

Za kraj dana rezervisane su srpske košarkašice. Izabranicama Marine Maljković prvi protivnik biće Portoriko, a početak je zakazan za 21.00, na stadionu "Pjer Moro" u Lilu.