28.07.2024.

11:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Micić optimističan pred duel sa američkim "drim-timom: Imamo dobar tim, uvek postoje šanse!

Košarkaška reprezentacija Srbije danas (17.15, RTS 1) započinje svoj pohod na olimpijsko zlato, a rival na startu takmičenja u Lilu im je jedna od najboljih ekipa u istoriji košarke - popularni američki "drim-tim".

Nedavno su se "orlovi" suočili sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru prijateljskog meča u Abu Dabiju, i nije se to dobro završilo po izabranike Svetislava Pešića. Favorizovani protivnici savladali su naše košarkaše rezultatom 105:79, a ulogu favorita pokušaće da opravdaju i na večerašnjem susretu.

- Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u poslednjoj deceniji ili dve. Ali kao što uvek mislimo - to je samo jedna utakmica. Mislim da i mi imamo dobar tim. Nismo mogli da imamo kompletan sastav u svim prijateljskim utakmicama, ali poslednje dve utakmice smo bili kompetni i mislim da smo izgledali dobro -  izjavio je Micić za "Basketnjuz".

Srpski košarkaš je naglasio da su na pripremnom meču bili slabiji za Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, i nada se da će sada kao kompletniji tim ostvariti bolji rezultat protiv iste ekipe. 

- Naravno, kada dođete na takmičenje, uvek je drugačije jer postoji nervoza, to je prva utakmica. Ali mislim da smo dovoljno iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavna utakmica. Na pripremnom meču su nam nedostajala dva važna igrača - Bogdanović i Milutinov. Ne mogu da kažem da smo bolji od bilo koga od njih, ali sa ta dva momka smo samo kompletniji tim. Imaju veoma dubok spisak, neverovatnu rotaciju. Ali na kraju dana, to je samo košarka. Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvek postoje šanse - dodao je košarkaš Srbije.

Informer

Vasilije Micić

Upitali su novinari Micića i da li je trenutni sastav Sjedinjenih Američkih Država jači od onog čuvenog "drim-tima" iz 1992. godine.

Ne mogu baš da pričam o tome jer sam rođen 1994. Ali nakon što sam ove godine doživeo NBA utakmice i video ove momke i kako igraju, mogu da kažem da su vrlo talentovani. Bez obzira koliko godina imaju, oni su neverovatni profesionalci i odličan primer za svu evropsku decu. To je definitivno nešto protiv čega ću rado igrati - poručio je igrač Šarlota.