28.07.2024.

10:18

Foto: AP/Photo

Sport

Alkarazu se "krči" put! De Minor se povukao sa Olimpijskih igara!

Šesti teniser sveta je uprkos povredi kuka želeo da se takmiči na najvećoj sportskoj smotri, ali je nažalost morao da odustane. Australijanac je danas od 13.30 trebalo da odmeri snage protiv nemačkog tenisera Jana-Lenarda Štrufa u okviru prvog kola turnira u francuskoj prestonici, ali je nekoliko sati pred taj meč na društvenim mrežama objavio da se neće takmičiti u singl konkurenciji.

Informer

 

"Dao sam sve od sebe da bih bio spreman za meč u singl konkurenciji, ali mom telu treba malo više odmora. Sa zadovoljstvom očekujem dubl sa Aleksejem Popirinom", napisao je De Minor na društvenoj platformi "Instagram".

Sudeći po njegovoj objavi, Australijanac će najverovatnije igrati meč sa svojim zemljakom u dubl konkurenciji protiv Amerikanaca Austina Krajičeka (34) i Rama Rajeva (40), koji je zakazan sutra tačno u podne.

Podsetimo, De Minor je bio na strani žreba na kojoj se nalazi i španski teniser Karlos Alkaraz, tako da je nakon njegovog povlačenja trećem teniseru sveta put ka nekom olimpijskom odličju znatno olakšan. 

Slična situacija je bila i na Vimbldonu u Londonu, kada je De Minor predao meč četvrtfinala takođe zbog povrede kuka, i tako olakšao srpskom velikanu Novaku Đokoviću put do finala.