28.07.2024.

13:55

Foto: EPA Images

Sport

Dobio šta je i zaslužio! Silovatelj izviždan na terenu

Holanđani su danas igrali protiv Italijana i poraženi su 2:1. Kada su tek kročili na teren, dobili su aplauze, pošto je bio mnogo navijača, jer je u Holandiji odbojka na pesku jako popularna. Međutim, kada je počelo predstavljanje učesnika po imenu i prezimenu, Van de Felde je naišao na otpor. Počeli su zvižduci, jer je očigledno najpoznatiji po svom nedelu.

Međunarodni olimpijski komitet dozvolio mu je da se takmiči, ali uz brojna ograničenja. Nema pristup Olimpijskom selu, živi odvojeno i ne sme da daje izjave za javnost. Ograničeno mu je i druženje sa drugim sportistima. 

Sa druge strane, Olimpijski komitet Holandije stao je iza svog sportiste, pravdajući ga rečima da se promenio.

Informer

"Nakon što je pušten na slobodu, Van de Felde je tražio i dobio profesionalno savetovanje. Pokazao je svojoj okolini - privatnoj i profesionalnoj - da je spoznao šta je uradio i da je uvidom u sebe i u svoje delo shvatio grešku", naveli su Holanđani. 

Stiven van de Felde osuđen je za svoje nedelo 2016. godine na četiri godine zatvora i odležao je godinu u Velikoj Britaniji, gde se sve i dogodilo. Međutim, 2017. godine prebačen je u Holandiju i ubrzo je pušten na slobodu.