28.07.2024.

14:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pljušte otkazi u Parizu! Još jedan teniser odustao, Alkarazu lakši put

Odustao je od takmičenja samo nekoliko sati pre prvog meča, kako je rekao zbog povrede. On je treći teniser koji je odustao od takmičenja posle Aleksa de Minora i Huberta Hurkača. 

"Nažalost, morao sam da odustanem od takmičenja na Olimpijskim igrama zbog povrede. Nadam se da ćemo se uskoro opet videti", poručio je Nori na društvenoj mreži X.

Karlosu Alkarazu je sad lakši posao u nastavku takmičenja, jer je Nori bio jedan od njegovih potencijalnih rivala.

Informer

Francuzi nastavljaju da briljiraju. Norija je zamenio Petros Cicipac, brat Stefanosa Cicipasa, koji trenutno u singlu nije rangiran dok mu je najbolje mesto 727. Nori je u prvom kolu trebalo da se sastane sa Holanđaninom Talonom Griksporom, koji će sad imati mnogo lakši posao. Petros je na turniru zbog dubla, gde učestvuje sa bratom Stefanosom, a u singlu ima samo jedan odigran meč ove godine.

I australijski teniser Aleks de Minor je odustao od  singla na Olimpijskim igrama u Parizu zbog povrede kuka koju je zadobio tokom Vimbldona, De Minor je trebalo da nastupa protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa, zatim mu je potencijalni rival bio Alkaraz u četvrtfinalu. Španac baš ima sreće.