28.07.2024.

23:01

Foto: Reuters

Sport

Novak je došao da istera đavola iz vas?! Italijan šokirao objavom

Naime, on je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavio fotografiju našeg tenisera, koji oko vrata namešta lančić sa krstom. Monoti je uz fotografiju dodao i komentar: "Đokovićeva poruka za nas sa Olimpijskih igara. Šta bi to moglo da bude?"


Fotografija je nastala za vreme prvog Noletovog meča na Igrama u Parizu, a jasna je Monotijeva aluzija da je Novakov krst odgovor na "sodomu i gomoru" u koju se pretvorila ceremonija svečnog otvaranja Igara. Osim spektakla na reci Seni, zatim fantastičnih svetlosnih efekata na Ajfelovom tornju i ostalih impresivnih detalja svečanosti, pod plaštom promocije "poštovanja različitosti" na improvizovanom podijumu zapravo su dominirali tranvestiti. Vrhunac lakrdije dogodio se na kraju kad su se svi oni narugali sa čuvenom slikom "Tajna večera", što je izazvalo revolt kod mnogih hrišćana. Reagovala je i francuska katolička crkva, na kraju je od organizatora stiglo i izvinjenje, ali prekasno...


"Bog je s nama", glasi jedan od prvog komentara ispod Monotijeve objave.

Informer


Pored onih koji su objašnjavali da je reč o pravoslavnom krstu koji Novak nosi oko vrata, bilo je i onih koji su poručivali da se dive Đokoviću.


"Istinski heroj! Bože, blagoslovi ovog čoveka! On je čovek s velikim Č", jedna je od najupečatljivijih poruka.


Monoti, inače, već nekoliko dana oštro kritikuje Francuze zbog predstave na otvaranju Igara. Objavio je na desetine sarkastičnih komentara, iz udžebnika istorije umetnosti citirao šta predstavlja Da Vinčijeva slika "Tajna večera", ali i uporedio ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. sa onim što smo imali priliku da vidimo u Parizu. Jasno se gnušajući svega viđenog "u srcu Evrope".