28.07.2024.

19:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Srbija pošteno namučila Francusku, ali ostala bez pobede! "Trikolori" dobili odbojkaški triler u Parizu!

Teškom mukom srpski odbojkaši izborili su mesto na Olimpijskim igrama budući da se tokom grupne faze Svetske lige nisu proslavili. Ipak, četa Igora Kolakovića vredno je radila u nedeljama pred turnir u Parizu kako bi najveću sportsku smotru dočekali što spremniji. Napredak je vidljiv, ali to nije bilo dovoljno za pobedu u prvom kolu pošto je Francuska nošena velikom podrškom navijača savladala "orlove" nakon preokreta sa 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6). 

Bila je Srbija silno motivisana na startu seta, posebno Marko Ivović i Dražen Luburić. Kako je vreme odmicalo Francuska je bila sve bolja, ali su "orlovi" odolevali i održavali svoju prednost. "Trikolori" su uspeli da poravnaju rezultat u finišu prvog seta, no, tada je na scenu stupio Aleksandar Atanasijević i sa tri poena doneo vođstvo našim odbojkašima. 

Nažalost, nošeni velikom podrškom sa tribina odbojkaši Francuske za manje od pola sata rešili su drugi set u svoju korist. Izabranici Igora Kolakovića nisu imali rešenja za Ngapea, a sve je rezultiralo ubedljivo osvojenim setom - 25:17. 

Informer

 

Identičnim rezultatom Francuska je osvojila i treći iako je Srbija ostavila daleko bolji utisak, ali je falilo raspoloženih igrača. Pored sjajnog servisa Marka Ivovića nedostajalo je ofanzivnih rešenja za "orlove", naš rival je to znalački iskoristio i došao do vođstva od 2:1 u setovima. 

Izabranici Igora Kolakovića pronašli su rešenje preko Mirana Kujundžića u četvrtom setu i uspeli da izbore peti - odlučujući. Ponestalo je u tim momentima energije našim odbojkašima, tribine u Parizu su "eksplodirale", a iskusni Francuzi rutinski su priveli posao kraju.