28.07.2024.

20:47

Foto: tanjug/ap

Sport

Bunčić razočaran: Nije trebalo ovako da se završi!

Nažalost, srpski džudista Strahinja Bunčić ostao je bez bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Sjajni porac poražen je u finalu repasaža pošto je od njega sa 1:0 bolji bio Gusman Kirgizbaev iz Kazahstana. Meč je rešen 20ak sekundi pre kraja kada su sudije Bunčićevom rivalu dodelile poen iz, u najmanju ruku - sumnjive situacije. 

Ni srpski džudista nije siguan zbog čega je Kirgizbaev dobio poen u finišu borbe. 

- Nije trebalo da se ovako završi. Sudije se razmišljale 30-ak sekundi i dosudile su vasari, a nisu trebale. Ostalo je 15 sekundi do kraja borbe, pokušao sam da stignem do pobede ali nisam uspeo - rekao je Kirgizbaev. 

Poželeo je Strahinja Bunčić sreću ostatku nacionalnog tima na Igrama u Parizu i istakao kako se nada da će bolji rezultat ostvariti na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. 

- Srbija je 44 godine bez olimpijske medalje u džudou. Želim da poželim sreću ostatku ekipe. Ovo je godina za medalju. Danas je sve išlo lepo, divna atmosfera, u repesažu mi je protivnik predao meč, mislio sam da je to to, da je danas dan za medalju. Ništa, idemo u Los Anđeles po medalju... Danas sam dao svoj maksimum, uzećemo medalju do kraja igara - podvukao je srpski džudista.