28.07.2024.

19:31

Foto: Reuters

Sport

Avramović neutešan: Svašta smo promašili, a imali smo šanse da prelomimo!

Novi plejmejker CSKA iz Moskve bio je među najboljim igračima "orlova" u deonici igre u kojoj su Amerikanci bili u zaostatku.

Neosporni kvalitet rivala izbio je na površinu u nastavku, a Srbija je, uprkos nestvarnom učinku Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa, više puta bila u prilici da prelomi i preuzme vođstvo.

Šta da kažem, ušli smo agresivno u utakmicu i poveli. Oni su ekipa koja ima 12 vrhunskih igrača.  Durent dugo nije igrao, a onda je ušao i ubacio 21 poen za poluvreme bez promašaja. Imali smo svoje šanse. Taman priđemo, a oni pogode trojku. Imali su sjajno šutersko veče, a mi smo svašta promašili - ocenio je Avramović.

Informer

Avramović protiv Karija

Srbiji sada predstoji dva dana predaha, a onda meč sa Portorikom, koji je takođe poražen ranije danas od Južnog Sudana.

Momak rodom iz Čačka poručuje da je tim silno motivisan za naredni meč i da su dobro upoznati sa načinom igre preostalih rivala u grupi C.

Silno smo motivisani za meč sa Portorikom. Gledali smo ih sa Sudanom, mnogo trče i jedni i drugi. i oslanjaju se na poene iz tranzicije. Uvideli smo njihove kvalitete i spremni smo - rekao je Avramović.

Za kraj je prokomentarisao i situaciju u kojoj ga je Džoel Embid udario po licu nakon dosuđenog prekršaja, ali kaže, nije bilo daljih prepirki sa Kameruncem.

- Oni možda i ne znaju za pravilo da igra staje posle pištaljke. Idemo dalje, nisam imao šta da pričam sa Embidom o kontaktu, nismo komentarisali to - zaključio je Aleksa.