28.07.2024.

19:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Naše greške i Kevin Durent! Ovo su razlozi poraza od Amera!

Košarkaši Srbije ubedljivo su poraženi od Amerikanaca rezultatom 84:110 u prvom meču grupe C na Olimpijskim igrama. Izabranici Svetislava Pešića daleko bolje su otvorili meč, ali su "jenkiji" nošeni Kevinom Durentom i Lebronom Džejmsom brzo anulirali prednost i preokrenuli rezultat. Saglasan sa tim je i reprezentativac naše zemlje - Vanja Marinković. 

- Mislim da smo igrali dobro u prvom poluvremenu, najveću razliku su napravile naše izgubljene lopte i Kevin Durent. Korektna utakmica i velika borba, ali kada uđete u seriju grešaka, a neko vas kazni sa 16 poena za osam minuta, teško je igrati protiv takve razlike. Mnogo su dobar tim da bi to ispustili - rekao je Vanja Marinković. 

"Orlovi" su na kraju doživeli težak poraz, utisak je - nezasluženo, ali ističe Vanja Marinković da se ekipa odmah okrenula narednim utakmicama kako bi što spremnije dočekali mečeve sa Portorikom i Južnim Sudanom. 

- Mogla je da bude manja razlika, idemo dalje, čeka nas utakmica sa Portorikom. Cilj je da dobijemo naredne dve utakmice i čekamo šta će biti nakon toga - poručio je srpski reprezentativac.