28.07.2024.

19:59

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kari biranim rečima o Srbiji: Sjajan su tim!

Verovali su navijači da bi Srbija na startu Olimpijskih igara mogla da režira čudo i savlada američki "drim-tim". To se, nažalost, nije dogodilo budući da je četa Stiva Kera savladal "orlove" sa 110:84 i tako pobedom otvorila turnir u Lilu. Jedan od najboljih u taboru pobedničke ekipe bio je - Stef Kari. 

Plejmejker Golden Stejta pogađao je kada je bilo potrebno, a dobrom odbranom sprečavao je organizatore naše igre da dođu do daha. Nakon meča, istakao je da je Srbija dobar tim, a da je Kevin Durent bio ključ pobede. 

- Srbija je sjajan tim, odličan u napadu, jak u odbrani. Durent je odradio veći deo posla, i dalje se tražimo kao tim i mislim da će ovo biti dobro. Ništa što KD uradi me ne iznenadi, neverovatan je košarkaš. Uživam dok ga gledam. Kada kažemo da je Durent šesti igrač našeg tima, jasno vam je kakav je ovo tim - rekao je Kari nakon utakmice. 

Dodaje Stef da je posebna motivacija nastupati za nacionalni tim, posebno na Olimpijskim igrama uz ovakve saigrače. 

- Bio sam nervozan pred utakmicu i tokom himne, ali onda se sve promenilo. Poseban je osećaj nositi ovaj dres... Ovo je sjajno iskustvo, biti tu pored Durenta i Lebrona, uživam!