28.07.2024.

20:10 >> 20:11

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ameri se posebno "nalože" kad igraju protiv nas! Kari Pešić iskren

Iako su Amerikanci imali maksimalan učinak u pet pripremnih mečeva pred put u Pariz, čini se da su "namestili ruku" najbolje na utakmicama protiv Srbije.

Uvideo je to i popularni Kari Pešić, ali dodaje da je kvalitet protivnika ogroman i da je poraz u jednu ruku i bio očekivan, pogotovo kada šut ne ide kao večeras.

- Utakmica kakvu smo očekivali i ništa novo nismo doživeli. Velika je razlika kad igraju protiv nas, očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služilo. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza - rekao je Pešić.

Informer

Svetislav Pešić

Stručnjak rodom iz Pirota je ponovio da poraz na startu turnira ništa ne znači i ne pogoršava drastično položaj naše reprezentacije.

- Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Nema vremena za specijalne analize - ocenio je nekadašnji trener Bajerna.

Priznaje da je primarna zamisao bila da se igra u napadu bazira oko Nikole Jokića, ali da je jako teško svaku ideju sprovesti u delo.

- Ovo je olimpijski turnir i oni su došli po zlato, došli su da pobede. Nije niko protiv nas, ali prva utakmica ima dodatne tenzije i motivacije. Dobro smo sve radili ono u prvom poluvremenu. Vraćam se na napad, ako smo imali kontrolu i odigravali sisteme, onda je bilo drugačije. Imali su problema sa Jokićem, ali nekada je teško da sve što zamisliš i odigraš. Na drugoj strani je bila izuzetno motivisana ekipa sa dosta fizike, nije bilo lako doći do otvorenih šuteva - objasnio je Kari.

Informer

Jokić u borbi sa Amerikancima

S obzirom da smo rivali u grupi, ponovni susret i revanš sa Amerikancima "orlovi" mogu imati tek u finalu turnira. 

Pešić poručuje da se o novom susretu sa "drim timom" trenutno ne razmišlja.

- Ne razmišljam o novom okršaju sa SAD, to vi razmišljajte. Kako se drugi "pale" na Amerikance, tako se "pale" i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, svi će imati dodatnu motivaciju protiv nas. Biće neizvesne borbe do kraja i moramo da uzmemo sudbinu u naše ruke i krenemo na pobedu - zaključio je trofejni stručnjak.