Autor: Informer.rs

28.07.2024.

22:49

Foto: AP/Photo

Sport

Zamalo šorka na kraju! Košarkašice se kockale, ali srušile Portorikanke!

Srbija je bila bolji rival većim delom meča, o čemu govori podatak da su u vođstvu bile skoro 39 minuta. Imale su naše košarkašice i 20 poena prednosti, ali nisu umele da privedu meč mirno kraju.

Užasna poslednja četvrtina učinila je meč dramatičnim. Portoriko je napravio seriju 14:0, a u finišu meča prišao na samo dva razlike i imao napad.

Na početku poslednjeg minuta desio se incident u kome su učestvorale Dragana Stanković i Mija Holingšed.

Upravo je Stanković bila junakinja meča, pošto je blokirala napad Portorika za izjednačenje, a potom sa linije slobodnih bacanja postavila konačan rezultat.

Šut naše selekcije je bio sjajan, funkcionisao je od samog početka, pa je Srbija napravila zalihu od čak osam poena u prvih 10 minuta. Moglo je biti ubedljivije, ali je postojala nonšalantnost u određenim delovima te prve deonice.

Već u drugoj četvrtini je Marina Maljković zategla odbranu svojih devojaka. Postojala je granitna, Portoriko je postigao samo četiri poena u prva dva minuta, nakon čega je čekala više od pola ove deonice na nove poene.

Informer

 

Za to vreme je šut i dalje išao, pa je naša selekcija napravila ogromnih 20 poena prednosti.

U trećoj deonici je sve išlo kako treba, i dalje. Naše devojke su pomalo popustile, ali su se vratile na pravi put krajem iste, da bi se potom desio neverovatan pad u poslednjih 10 minuta.

Srbija je u poslednjoj deonici čak sedam minuta ostala bez poena, šut iz igre u tom momentu je bio nula od 10!

Ipak, tada Ivon Anderson postiže poene, ali dolazi do novih problema. Portoriko smanjuje prednost iz minuta u minut, a potom dolazi i do tuče na terenu!

Informer

Dragana Stanković se našla u okršaju sa košarkašicama Portorika, nakon čega su one smanjile prednost na samo dva poena.

Imale su igračice Portorika priliku da dođu do izjednačenja, ali je Dragana Stanković, napravila blokadu i tako je donela i pobedu našoj selekciji.

Srbija će u narednom kolu u sredu od 13.30 igrati protiv Kine, dok će Portoriko istog dana na megdan Španiji.

Utakmica je odigrana pred oko 12.000 gledalaca u Lilu.

Dragana Stanković je bila najefikasnija sa 15 poena (10 skokova), Jovana Nogić je postigla 14 poena, a Saša Čađo 10 poena.

U ekipi Portorika San Antonio je postigla 11 poena, a Rosado i Holignšed po osam.

Uskoro opširnije...