28.07.2024.

23:28

Foto: EPAIMAGES

Sport

Marina besna kao ris: Bilo bi smešno da nije tužno... Nemamo na koga da se oslonimo!

Teže nego što se očekivalo srpske košarkašice došle su do pobede na startu Olimpijskih igara. Imale su izabranice Marine Maljković velikih 20 poena prednosti, ali su u finišu meča umalo sve prosule. Na svu sreću, Portorikanke to nisu umele da iskoriste te se Srbija radovala pobedi za kraj drugog dana u Parizu. 

Iako su navijači zadovoljni zbog pobede, selektor naše ženske košarkaške reprezentacije - Marina Maljković, ne krije svoje nezadovoljstvo. 

- Za njih je ovo vau, nemamo na koga da se oslonimo 200 posto. Imamo Ivon, kad ona zastane, u teškoj smo situaciji. Nemamo igračice koje su skoreri i kakve imaju druge ekipe ovde. Ogromno neiskustvo. Da ne zalazim u druge detalje, kvalitet lige… - rekla je Marina Maljković nakon meča.

U finišu utakmice je Dragana Stanković ušla u klinč sa jednom Portorikankom, a to se posebno nije dopalo Maljkovićki. 

- Ona je divna devojka, ali nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Nogić daje loptu u ruke protivnici, sutra gledamo greške i težak je meč u sredu. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada”. Nemamo fraze, znamo šta je prva utakmica i koliko je teško. Mračni su dani našeg sporta na OI, nadam se da će nešto da se promeni. Ova ekips nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može.

Informer

 

Za kraj, istakla je da će analiza biti ključna pred meč sa Kinom te da je današnji okršaj protiv Portorika poslednja opomena za našu reprezentaciju. 

- Sigurno ne pametna košarka, igrali smo izuzetno neinteligentnu košarku. Pravile greške, imale plus 20 i pokazale veliko neiskustvo. Ovaj tim nije toliko mlad koliko neiskusan. Ovo je poslednja opomena da ne smeju da prave grešku ovog tipa. Poslednja greška Dragane Stanković, biće im to rečeno.