29.07.2024.

07:07

Foto: AP/Photo

Sport

Sudije su pustile jaču igru! Čađo i Stanković posle drame: Zaslužile smo pobedu

Drugu utakmicu izabranice selektorke Marine Maljković igraju u sredu 31. jula od 13.30 sati protiv Kine. 

Srbija je imala ubedljivu prednost, čak +20 u prvom poluvremenu, ali lošom igrom u poslednjem kvartalu umalo ispustila pobedu. Saša Čađo sumirala je pobedu nad Portorikom i zaključila da fokus mora da bude bolji.

Informer

- Prva utakmica je uvek najteža, pošto se otvara takmičenje. Probile smo led, pokazale šta možemo, ali ne smemo da dopuštamo ovakve oscilacije. Vidim da možemo, na nama je da pokušamo, dosta devojaka prvi put igra veliko takmičenje. Promašeni ziceri, to je sve i trema… Fokus mora da nam bude bolji, kao i nivo energije, kako smo odigrale prve dve četvrtine, tako treba ceo meč. Ušle su intenzivno u drugo poluvreme, sudije su pustile kontakt, pa je bilo tenzije. Pokušala sam da smirim situaciju. Drago mi je zbog pobede i ponosna sam na tim - rekla je Čađo.

Informer

Dragana Stanković je u prvi plan istakle brojne greške, ali i da su se Portorikanke vratile u igru zahvaljujući sudijama.

- Išle smo težim putem, kao i uvek… Napravile smo dosta grešaka, sudije su pustile jaču igru, a podrška sa tribina im je pomogla. Idemo dalje, zasluženo smo pobedile. Nije lako da se nosiš s tim, sve smo pogađali u prvom poluvremenu, a na kraju smo bile zajedno i ostvarile važnu pobedu. Nisam htela da budem ta zbog koje ćemo izgubiti utakmicu. Drago mi je da sam pomogla ekipi u odbrani. Imamo vremena da se pripremimo za utakmicu sa Kinom, znamo mane i dobre strane, ući ćemo maksimalno i pokušati da ostvarimo pobedu.