29.07.2024.

07:49

Foto: tanjug/ap

Sport

Novinara oterali sa OI! Skupo ga je koštao komentar o ženama u prenosu

Pomenuti gospodin je tokom ceremonije proglašenja pobednica u trci štafeta 4 x 100 slobodno, dok je čekao Australijanke, olimpijske šampionke, dao jedan vrlo neumesan komentar, koji ga je skupo koštao. 

- Žene tek završavaju, a znate kakve su žene, motaju se okolo, šminkaju - bio je komentar ovog voditelja.

Ova njegova izjava je ekspresno postala viralna na društvenim mrežama. Brzo su reagovali i iz Eurosporta, kako bi što pre "ugasili požar", pa su ga povukli iz Pariza, ali bruka je već pukla.  Usledile su burne reakcije dama na društvenim mrežama, koje su tražile da Eurosporta kazni pomenutog komentatora. Uskoro je to poznata tv kuća i uradila.

"Komentator Bob Balard dao je neprimeren komentar. Iz tog razloga uklonjen je iz našeg olimpijskog tima. Odluka stupa na snagu odmah“, poručili su iz Eurosporta, dok se novinar još nije oglasio.

Australijanke su inače oborile sopstveni olimpijski rekord, koji su postavile pre tri godine u Tokiju. Štafetu su završile za 3:28,92, što je 0,77 sekundi brže nego na prethodnim Olimpijskim igrama.Srebro su osvojile plivačice SAD (koje su sa tri minuta i 30,2 sekunde oborile američki rekord), a bronzu Kineskinje, koje su sa tri minuta i 30,3 sekunde oborile rekord Azije.