29.07.2024.

08:08

Foto: tanjug/ap

Sport

Auu šta radi ova žena! Pogledajte potez Dragane Stanković u poslednjem minutu (VIDEO)

Dominirala su Srpkinje tokom prvog dela meča, imale prednost od 20 poena, a onda je usledio pad koji je umalo skupo koštao našu ekipu.

Na poluvremenu je rezultat bio u korist Srbije sa 43:26, tokom treće deonice je bilo "+19" poena, ali su se Portorikanke vratila tokom poslednje četvrtine i napravile dramu koju je okončala Dragana sjajnim potezom koji je zaledio protivnice.  Potom je sa penala postavila konačan rezultat i potvrdi pobedu - 58:55.

Pogledajte kako je zaledila Portorikanke!
 

Stankovića je meč završio sa 15 poena, dok je Jovana Nogić dodala 14. Saša Čađo i Ivon Anderson su doprinele sa po 10 i 7 poena. 

- Išle smo težim putem, kao i uvek… Napravile smo dosta grešaka, sudije su pustile jaču igru, a podrška sa tribina im je pomogla. Idemo dalje, zasluženo smo pobedile. Nije lako da se nosiš s tim, sve smo pogađali u prvom poluvremenu, a na kraju smo bile zajedno i ostvarile važnu pobedu. Nisam htela da budem ta zbog koje ćemo izgubiti utakmicu. Drago mi je da sam pomogla ekipi u odbrani. Imamo vremena da se pripremimo za utakmicu sa Kinom, znamo mane i dobre strane, ući ćemo maksimalno i pokušati da ostvarimo pobedu.

U drugom meču grupe A, Španija je pobedila Kinu sa 90:89 nakon produžetka. Srbija će sledeći meč igrati protiv Kine u sredu u 13:30.