29.07.2024.

11:29

Foto: AP/Photo

Sport

Marica neutešna: Bila sam jako blizu, uhvatila me je na krivoj nozi!

Devojka rodom iz Temerina ne krije žal za propuštenom prilikom, pošto smatra da je tokom većeg dela borbe bila bolja.

- Žao mi je, bila sam jako blizu. Vodila sam, ali me je uhvatila dok sam menjala nogu. Sada čekam repasaž.Osećam da sam je lomila.Koja god protivnica stigne, idem da je pobedim - rekla je Marica.

Informer

Perišić i Deguči u borbi

Mukotrpna borba trajala je izvan predviđenih okvira, pa je o polufinalisti odlučivao takozvani "zlatni bod" ili neka vrsta produžetka.

Imala je Kanađanka dva žuta kartona i samo jedan prekršaj ju je delio od diskvalifikacije, a više puta se činilo da su sudije mogle da donesu takvu odluku. Ipak, pomalo i zbog ugleda koji poseduje, do automatskog proglašenja pobednika nije došlo.

Tokom dodatnog perioda Perišićeva je delovala umornije, što je i normalno s obzirom da ju je takmičarka iz Kineskog Tajpeja propisno namučila u osmini finala. To je Degučijeva sjajno iskoristila i precizim obaranjem na bok zaradila zlata vredan bod koji je vodi u polufinale.

Informer

Detalj sa meča Marice i Deguči

Marica priznaje da je meč sa Lien bio izuzetno težak, ali ništa manje nije ni očekivala. Takođe, osvrnula se na narednu prepreku i borbu sa prvim nosiocem turnira.

Izuzetno intezivna borba. Očekivala sam težak duel, ali je teško pripremiti se u potpunosti za ono što vas čeka. Idem na prvog nosioca, sada kreće "ono pravo". Daću sve od sebe da je pobedim i odem u polufinale - rekla je Perišićeva.

Devojka rodom iz Temerina je do pobede stigla jednim poenom zarađenim na samom startu borbe. Fantastičnim zahvatom zaradila je takozvani "Vaza-ari" koji se vrednuje kao jedan bod.

U nastavku je odolevala naletima Lijen Čen-Ling i, uprkos dva žuta kartona zbog ilegalne odbrane, uspela da sačuva zlata vrednu prednost.

Nakon što je Perišićeva ekspresnim "Iponom" savladala prethodnu takmičarku, mnogo više borbe zahtevala je Lijen, inače osvajačica Azijskih igara prošlog leta.

Žreb našoj Marici nije bio naklonjen, s obzirom da je u četvrtfinalu čeka Kanađanka Krista Deguči, najbolja džudistkinja sveta.

Krista je za nešto manje od minuta raskrčila sebi put među osam najboljih i vrlo odmorna čeka Perišićevu.