29.07.2024.

16:32

Foto: Reuters

Sport

Marica uplakana, jedva progovorila! Samo jedna greška...

Prvo je pala i ostala da leži na strunjači nekoliko sekundi posle poraza od Japanke Haruke Funakubo, a onda je i u miks zoni jedva uspela da progovori nekoliko reči sa srpskim izveštačima.


Uplakana Marica rekla je da ju je samo jedna greška koštala završen borbe za bronzu.


- Bilo je naporno, imala sam jednu grešku koja me koštala meča... Nisam stigla da pobegnem na vreme iz partera. Zato sam izgubila... - kroz suze je rekla Marica i otišla u svlačionicu.

Marica je takmičenje počela jutros, tako što je u prvom kolu lako i brzo savladala Manitu Pradan iz Nepala. Potom je bila uspešnija od Čen Ling Lijen u drugom kolu i delovalo je da sve ide kao po loju za najbolju takmičarku Sportskog društva Crvena zvezda.

Žreb je učinio da se u četvrtfinalu nameri na Kanađanku Kristu Deguči, drugog nosioca turnira. Žestoko su se borile i pošto je bilo nerešeno posle četiri minuta, otišlo se u produžetak, odnosno odlučivao je "ztlatni bod". Deguči je uspela da "ulovi" Maricu na krivoj nozi, da je sruši bočno i tako uzme jedan, ali medalje vredan poen.

Tog momenta bilo je jasno da Marica ne može do zlata, ali je otišla u repesaž i usledila je borba za bronzanu medalju. Ipak, Japanka Funakubo stavila je tačku na snove Perišićke da bi mogla do odličja u Parizu.