29.07.2024.

17:23

Foto: EPAIMAGES

Sport

Rafa besan nakon poraza: Želeo sam zlato! Svaki dan želite da se penzionišem!

Dočekali su teniski sladokusci okršaj Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama. Uslovi su, mora se priznati, išli na ruku Špancu budući da se turnir igra na terenima Rolan Garosa. Ništa od toga nije sprečilo srpskog tenisera da ostvari pobedu u drugom kolu i tako potvrdi svoju "GOAT" titulu pred nastavak takmičenja u Parizu. 

Novak je lako dobio prvi set, Nadal se u nastavku probudio i zapretio, ali nije imao nikakvu šansu protiv silno raspoloženog srpskog tenisera. Na kraju, morao je da pruži ruku bolje. Na konferenciji za medije Rafael je pričao o uzrocima poraza i istakao kako mu je želja bila zlato na Olimpijskim igrama. 

- Sve. Nisam bio u stanju da ga stavim u težak položaj. Nisam imao kvalitetne poteze i pokrete, nisam mogao da ga izvučem iz zone komfora. Morao sam da šaljem kvalitetnije lopte. Nisam i on je na kraju u svakom segmentu bio boji od mene od početka do kraja. Imao sam neku reakciju kasnije, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Španac, a potom dodao. 

- Sve ovde je posebno. Želeo sam da osvojim zlato, mislio sam o tome svaki dan. Svaki dan sam radio na tome, svaki dan i razmišljam je li moj poslednji meč ili ne. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Ako osetim da ne mogu više fizički da podnesem, završiću. I dalje uživam u svemu ovome. 

Informer

 

Deo svog izlaganja Rafael Nadal posvetio je i publici u Parizu koja je danas svim silama bila uz njega, ali mu ni to nije pomoglo da savlada raspoloženog Đokovića. 

- Uvek se osećam kao kod kuće, kad sam ovde. Specijalan je osećaj, davali su mi energiju, ne mogu dovoljno da im se zahvalim. Neverovatno je imati ovakav osećaj kad je u pitanju publika na mom omiljenom mestu.

Španac je potom istakao da mu toplota nije predstavljala problem. 

- Sunce i vrućina su dobri za moju igru. Iako danas nisam uspeo da se pokažem u najboljem svetlu, toplo vreme je iz moje perspektive privilegija. Nisam bio na visokom nivou, za razliku od Novaka. Ne mogu da predvidim šta će se dešavati na terenu, te ne mogu da kažem ni da li je ovo poslednji moj meč protiv Novaka. 

Budući da već mesecima najavljuje potencijalnu penziju, novinari su Rafaela Nadala pitali da li će više ikada zaigrati na terenima Rolan Garosa. Ovoga puta je to pitanje izneviralo Španca. 

- Svaki dan, ljudi svaki dan želite da se penzionišem. Hej, pokušavam da uradim najboje svaki dan. Ne mogu svakog dana da razmišljam da li mi je to poslednji meč ili ne. Dajem sve od sebe i moja odluka će biti kad ću da odustanem. Javiću vam. Pretrpeo sam dosta povreda tokom poslednje dve sezone, ako osetim da nisam spreman da nastavim dalje, staću i javiću vam. Ne mislim svaki dan o tome.