29.07.2024.

19:51

Foto: Tanjug

Sport

Australijanci bljuju vatru! Zbog repriziranja nisu mogli da gledaju Novaka I Rafu!

Olimpijske igre su, bez ikakve dileme, najveća sportska smotra. Na svake četiri godine "rodi" se novi idol dece, heroj nacije... Tako će biti i 2024. u Parizu, ali su slavu svim šampionima, vrhunskim asovima i istinskim legendama ukrali Novak Đoković i Rafael Nadal. 

Već u drugom kolu olimpijskog turnira na Rolan Garosu, navijači su imali pravi spektakl. Sudar dvojice najvećih rivala. "Poslednji ples". Novak Đoković je pokazao zbog čega se smatra GOAT-om u svetu tenisa pošto je sa 2:0 savladao Nadala na njegovom omiljenom terenu, a sve oči javnosti bile su uprte na stadion "Filip Šatrije". 

Ipak, navijači u Australiji nisu imali priliku da gledaju ceo meč Đokovića i Nadala. Naime, na "Kanalu 9" prenos teniskog spektakla je počeo je nešto kasnije budući da je prednost u odnosu na legende svetskog sporta imala repriza ranijih uspeha australijske reprezentacije. 

Tu je repriza pobede ženske reprezentacije protiv Zambije, zatim intervju sa Žes Foks koja je osvojila svoju prvu zlatnu medalju u kajaku.

Da stvar bude gora - "Kanal 9" je nedavno platio 305.000.000 dolara za TV prava narednih pet Olimpijskih igara, ali im duel Novaka i Rafe očigledno nije bio previše zanimljiv...