30.07.2024.

06:40

Foto: Foto: Shutterstock, Starsportphoto, Beta, Reuters, EPA Images

Sport

Četvrti dan na OI: Zorana i Damir u borbi za zlato! Kreću basketaši, biće vaterpola, odbojke, plivanja i veslanja!

Prva dva dana za Srbiju na Olimpijskim igrama nisu bila preterano uspešna budući da naša zemlja nije stigla do medalje. "Post" je prekinut juče pošto su Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili finale u miks dublu u disciplini vazdušni pištolj, a samim tim medalju. Zvanično, ona će biti osvojena danas pošto će tandem srpskih strelaca u 09.30 časova izaći na strelište i boriti se za zlato. 

U isto vreme će Srbija imati još jednog predstavnika budući da će se Jovana Arsić takmičiti u skifu. Pred našom veslačicom je četvrtfinale pošto je u nedelju zauzela treće mesto u svojoj grupi sa vremenom 7:48:29. 

Sat vremena nakon skifa i streljaštva, navijači u Srbiji imaće priliku da prate vaterpoliste u drugom kolu grupne faze. Izabranike selektora Uroša Stevanovića nakon pobede u prvom meču očekuje meč protiv Australije, a eventualna pobeda mogla bi "delfinima" da obezbedi mesto u nokaut fazi Olimpijskih igara. 

Informer

 

Već od 11.10 časova, Srbija će imati nove takmičare u veslanju pošto će se Nikolaj Pimenov i Martin Mačković boriti za plasman u finale. Naš dubl skul je kroz repasaž uspeo da obezbedi mesto u polufinalu, a danas ih očekuje novi izazov i šansa da izbore mesto u borbi za medalju. 

Olimpijski tim će sutra imati dva predstavnika i u plivanju pošto se od 11.15 takmiče Andrej Barna i Velimir Stjepanović. Obojica srpskih plivača bore se u disciplini 100 metara slobodnim stilom, a s njihovim trkama završava se prepodnevnim program za naše sportiste. 

Ipak, to neće biti kraj budući da od 17 časova na teren izlaze odbojkaši! "Orlovi" su u prvom kolu poraženi od domaćina - Francuske, a danas ih očekuje meč protiv Slovenije koja je u prvom kolu bila bolja od Kanade. Nema sumnje da će četa Igora Kolakovića želeti trijumf u Parizu kako bi zadržala šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. 

Program od 22.35 časova zatvaraju basketaši koji će odmeriti snage sa reprezentacijom Amerike. Biće to prvi meč za apsolutne vladare sveta u basketu 3X3 od kojih navijači u Srbiji imaju velika očekivanja pred Olimpijske igre.