29.07.2024.

22:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Svetske šampionke uništile Francuskinje! Brutalan start odbojkašica na Olimpijskim igrama!

Aktuelne svetske šampionke i bronzane sa prethodih OI u Tokiju pobedile su Francusku 3:0 (25:17, 25:17, 25:22)  u 1. kolu B grupe.

Sledeću utakmicu će odbojkašice igrati u sredu od 17 sati protiv Sjedinjenih Američkih Država, a poslednju u grupnoj fazi u nedelju u istom terminu protiv Kine. U četvrtfinale će se plasirati dve ekipe iz sve tri grupe, uz dve najbolje trećeplasirane selekcije. U B grupi su Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

Našu reprezentaciju su do pobede predvodile Tijana Bošković sa 14 poena i Aleksandra Uzelac sa 13. Na drugoj strani najbolja je bila Ameli Rotar koja je brojala do 12, dok je Halimatu Bah dodala 10.

Informer

 

Srpske odbojkašice na startu meča napravile su seriju poena najviše zahvaljujući Tijani Bošković poveo 6:4. Prednost Srbije se brzo istopila, rivalke su izjednačile na 7:7. 

Francuskinje su po prvi put došle u vođstvo na ovom meču i to 12:11.  

Domaćin je smanjio, ali je Srbija uzela opet dva poena u nizu, pa su sa klupe domaćina reagovali tajm-autom za 17:14. Žikel je uspešno smečovala, ali su onda Francuskinje pogrešile za 18:15. Uzelac je izbacila loptu u aut, ali je Srbija održala tri poena razlike, a onda dobrim blokom stigla do 20:16. 

Informer

 

Odličan servis doneo nam je šest poena prednosti, pa je selektor Francuske tražio još jedan tajm-aut. To nije pomoglo njegovoj ekipi, pošto je Srbija brzo došla do set lopte, koju je odmah iskoristila. 

Drugi set je počeo izjednačeno, igralo se poen za poen, a prve su odlepile Francuskinje na 9:7, ali od tada su se srpske odbojkašice digle i pokazale ko su svetske šampionke.

Posle serije od 6:0 posle kojeg je Srbija razbijala rivalke u drugom setu, prednost je konstantno rasla i na kraju je drugi set završen baš kao prvi 25:17.

U trećem setu viđena je najveća borba, mada se u početku nije činilo da će biti tako.
Srpkinje su povele 5:0, a onda došle do sedam poena razlike, ali su uporne i strpljive Francuskinje stigle do 18:17.

Posle Gvidetijevog tajm auta naše odbojkašice je tada uzeo tajm-aut i naš tim je vratio igru došao do 24:19 i stavio tačku na meč.