29.07.2024.

22:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zamerile smo Novaku što nas nije došao da gleda! Srpske odbojkašice sjajno raspoložene nakon pobede

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Francuske rezultatom 3:0 po setovima 25:17, 25:17, 25:22 u meču prvog kola grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu.
Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 14 poena, dok je Aleksandra Uzelac postigla 13. U reprezentaciji Francuske istakla se Ameli Rotar sa 12 poena.

Dobar meč u Parizu odigrala je i Bjanka Buša koja je bila zadovoljna izdanjem svojih saigračica na startu Igara. 

- Dobra utakmica, zadovoljne smo iako smo imale pad u trećem setu. Bila je puna hala, lepa atmosfera za igru, nadam se da je publika uživala. Videla sam da smo imali i mi svoje navijače - rekla je Bjanka Buša. 

Konstatovao je jedan novinar da je pobeda nad Francuskom bila očekivana, a sa tim se složila i Buša. 

- Očekivale smo i mi pobedu, neki "lakši" uvod, ali nas već sada očekuju teške utakmice u grupi. Sledeća je Amerika, izgubile su, imaju svoje mane i pokušaćemo to da iskoristimo. 

Poznato je da među srpskim sportistima na Olimpijskim igrama vlada sjajna atmosfera, tako je i ove godine u Pekingu. Bodre naši sportisti jedini druge, ali su odbojkašice "zamerile" što je juče gledao mušku selekciju, a njih danas nije. 

- Pratimo koliko možemo iako imamo mnogo obaveza. Zamerili smo Novaku što danas nije došao da nas gleda, šalim se naravno. 

Duel protiv Francuske pratila je supruga Nikole Jokića - Natalija, ta vest iznenadila je Bjanku Bušu koja je dodala da će njena podrška iz Srbije stići tek za završnicu Olimpijskih igara. 

- Stvarno? Super! Drago mi je ko god dođe da nas gleda - rekla je srpska odbojkašica.