29.07.2024.

23:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gvideti jasan: Važna su tri boda, biće teško protiv Amerike!

Odbojkašice Srbije pobedom su započele učešće na Olimpijskim igrama pošto su sa 3:0 u Parizu bile bolje od domaćina - Francuske. Nakon meča selektor Đovani Gvideti imao je mnogo razloga za zadovoljstvo što je potvrdio u razgovoru sa medijima. 

- Bio je spor početak, ali onda se ekipa podigla. 3:0 nikad nije lako i mislim da nismo bili opušteni koliko bi trebalo. I nismo se pokazali verovatno, ali mislim da smo kao u prvom meču uzeli tri boda, a onda moramo da čekamo naredna dva meča - rekao je Gvideti.

Selektor Srbije smatra da Olimpijske igre nisu mesto gde treba eksperimentisati te da zbog toga nije želeo da rotira sastav uprkos izvesnoj pobedi protiv Francuske. 

- Nisam dao šansu nikome nije vreme da dam na teren šansu bilo kome. Verujem da su igrači koji mogu da učine tim da igra bolje, i oni zaslužuju da počnu, ali na klupi imam sjajne igrače koji će takođe biti spremni da pomognu. Način kako treniramo celo leto, u suštini kombinujemo sa igračima, jer imamo dosta igrača na visokom nivou i danas nisam morao da menjam mnogo igrača, ali verujem da ćemo od sledećeg meča verovatno morati da napravimo neke zamene. Vidite danas Sjedinjene Države i Turska, dobili su meč sa dosta izmena. Tako da je to dug turnir, potrebni su nam svi igrači, a ja sam srećan što imaju jako jak tim.

Informer

 

Naredni rival će biti reprezentacija Amerike koja je u prvom kolu poražena od selekcije Kine. 

- Veoma, veoma teška utakmica. Amerika danas igra odlično, i imaju veoma dobar kvalitet odbojke, dosta snage. I moramo da igramo jako dobro, moramo da igramo sigurno bolje nego večeras - zaključio je Gvideti.