30.07.2024.

11:31

Foto: Reuters

Sport

Pucamo bolje od Turaka još od Kumanova 1912! Mikec kao Princip i Blagoje Jovović

Dočekali su Damir i Zorana olimpijsko zlato koje su jurili godinama, a dočekali su i Srbi razlog da se raduju. Očigledno je cela Srbija jutros bila uz TV, prateći finale iz Šaterua, a komentari koji su usledili na društvenim mrežama su urnebesni.


Borba za zlato bila je toliko dramatična, pogotovo ako se uzme u obzir da je rezultat bio 14:14 i da je doslovce poslednji pucanj odlučivao o najsjanijem odličju, pa su mnogi ovaj sport uporedili sa košarkom.

Mikeca i Zoranu nisu poredili samo sa slavnom srpskom vojskom s početka prošlog veka, nego i sa Gavrilom Principom, ali i Blagojem Jovovićem. Njegove reči u knjizi "Dva metka za Pavelića", koje su često citirane (Pucam jednom, pucam drugi put...) sad su iskorišćene da se opiše dramatičan trenutak iz poslednje serije finala olimpijskog turnira.


Arunovićeva je dobar deo meča bila bolji deo srpskog tima, jer je gađala preciznije i pomogla da nadoknadimo razliku koja je u jednom trenutku delovala skoro nenadoknadivo - 8:2.

Međutim, kad se došlo do 14:14 i kad je poslednji metak trebalo da odluči, tad je Mikec postao najsmireniji Srbin na planeti!
 


Način na koji je srpski tandem proslavio olimpijsku titulu takođe je pobrao velike simpatije.