30.07.2024.

12:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zorana sve nasmejala, Mikec van sebe! Evo šta će prvo uraditi posle zlata

Zorana i Damir Mikec došli su do zlatne medalje u dublu u disciplini pištolj deset metara pobedom nad turskim duom u sastavu Jusuf Dikeč i Seval Ilajda Tarhan rezultatom 16:14 posle velike borbe i drame.

Zorana ne krije da je sve bilo mnogo stresno.

- Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je malo vremena da se spremimo, cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam. Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje - rekla je Zorana.

Mikec, koji je u singlu osvojio srebro pre tri godine na Igrama u Tokiju, još nije svestan ogromnog uspeha koji je napravio.

- Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Nismo došli po medalju, mislim, jesmo, ali ne razmišljamo tako. ećam se kad me je u Tokiju puklo, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima viče i navija, emocije su me obuzele tada. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala u singlu. Federacija nam je  neorganizovana pa nam menjaju pravila par meseci pred OI. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta i ovo je više nego zasluženo. Kompletirali smo i naše karijere s ovom medaljom. Nema kukanja, stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada idemo odmor, ceo avgust i septembar - jasan je Mikec.

Informer