30.07.2024.

14:24

Foto: Reuters

Sport

Hrvati slave srpsko zlato! Zavide nam, pa svojataju Mikeca jer je rođen u Splitu

Do zlatne medalje naši strelci došli su pobedom nad turskim miksom u sastavu Jusuf Dikeč i Seval Ilajda Tarhan sa 16:14 posle dramatičnog finiša.

Hrvati su jedva dočekali da se pohvale! Zašto komšije svojataju Mikeca? Damir je rodom iz Splita, u kom je rođen 31. marta 1984, ali sa s porodicom preselio u Srbiju, čije državljanstvo ima. Tu činjenicu je iskoristio portal "index.hr", te u naslovu istakao kako je "Splićanin osvojio zlato".

"Splićanin koji nastupa za Srbiju osvojio olimpijsko zlato nakon preokreta u finalu", naslov je pomenutog portala.

Informer

Ističu Hrvati da je Damirov otac bio slovenskog porekla i vojno lice JNA, te da su proterani 90-tih godina najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd.  Hrvatski portal prenosi i nekadašnju izjavu Mikeca kako je zavoleo Crvenu zvezdu, dok je morao da govori da navija za Hajduk, dok je živeo u Splitu.

- Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao da govorim da navijam za Hajduk. Posle Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd - objasnio je Mikec, a preneo Indeks.

Hrvati su do sada u Parizu osvojili jednu medalju, u streljaštvu, Miran Maričić je "upucao" bronzu.