30.07.2024.

17:20

Foto: ATA Images

Sport

Topići pucaju visoko na OI! Angelina: Prvi cilj je finale! Dragutin: Ovo je san svakog sportiste!

Možda nije u krugu najvećih favorita, ali Srbija svakako očekuje puno od Angeline u Parizu. Aktuelna vicešampionka sveta u skoku udalj imaće priliku da prvi put u karijeri učestvuje na najvećoj sportskoj smotri na svetu, a tamo, iako debitant, ne ide bez ambicija.

Naprotiv, supertalentovana tinejdžerka spremna je za najveći izazov. Prema programu Igara, planirano je da ona u petak. 2. avgusta, učestvuje u kvalifikacijama.

Upravo danas je, zajedno sa biciklistima i Arminom Sinančevićem, krenula put francuske prestonice.

- Ne volim sebi da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što onda ostavljam i neki prostor za razočaranje, a to nikako ne želim da budem posle prvih Olimpijskih igara u karijeri, na koje idem sa 19 godina. Šta god uradim, biću ponosna. Neki prvi cilj i izazov su kvalifikacije. Tamo je norma jaka, 197 centimetara, što je centimetar od mog ličnog rekorda. Mislim da sam spremna, puno puta sam u sezoni potvrdila da mogu da preskočim kada hoću. Volela bih da se proguram u finale. Mislim da sam spremna za neke nove visine, u odličnoj sam formi i nadam se da ću se vratiti srećna - poručila je Angelina.

Informer

Angelina Topić

Ona je dodala da je potpuno svesna šta znače Olimpijske igre i koliko je tu jaka konkurencija.

- Drugačije je od svega, ovo ima posebnu težinu. Jesam mlada, ali imam puno iskustva sa evropskih i svetskih šampionata. Ovo su sve devojke s kojima sam se takmičila i zato želim da se ponašam kao i na svakom drugom takmičenju. Ne želim da menjam ništa, spremna sam i verujem da imam da pokažem. Volela bih da, za početak, ostvarim svoj san, da se nazovem finalistom OI - naglasila je Angelina.

I dok su njoj prve, njenom ocu će ovo biti sedme Igre u karijeri.

- Kao i uvek, osećaj je veličanstven. Olimpijske igre su san svakog sportista. Idem na njih po sedmi put, na šest sam bio kao sportista, a sada kao trener. Ponosan sam na Angelinu i jedva čekam Pariz - rekao je Dragutin Topić, a potom i dodao:

Informer

Dragutin Topić

- Što se tiče samog Olimpijskog sela, ni u kom slučaju ne bi trebao da joj odmogne. Biti u samom kremu svetskog sporta je dovoljna inspiracija. U društvu naših reprezentativaca, koji su najbolji na svetu poput Jokića i Đokovića, lako je biti dobar, a trudićemo se da idemo njihovim stopama. Pokušao sam svoje iskustvo da prenesem Angelini, ali ona mora to sama da iskusi i oseti.