30.07.2024.

18:32

Foto: Reuters

Sport

Košarkašice pred Kinu: Dobro ih poznajemo, možemo da ih dobijemo!

Izabranice Marine Maljković na startu takmičenja u Lilu su posle velike drame pobedile Portoriko sa 58:55, dok su Kinekinje posle produžetka izgubile od Španije (90:89). Naše devojke dobro poznaju azijsku selekciju, s kojom su se sastajale na prethodna dva olimpijska turnira, ali i nedavno tokom pripremnog perioda za Igre u Parizu. 

Srpska košarkašica Saša Čađo uverena je da ona i saigračice mogu da ostvare novi trijumf. 

- Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Danas smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Verujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas - poručila je Čađo.

Informer

Saša Čađo protiv Portorika

I reprezentativka Ivana Raca ističe da će dati svoj maksimum. 

- Znamo ih dobro. Igraju mnogo na niskom postu. Igraju brzo, imaju brze bekove. Radile smo vredno i verujemo u Marininu taktiku. Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo dati naš maksimum, da će to biti dovoljno da pobedimo na kraju - zaključila je Raca.

U poslednjem kolu A grupe naše devojke igraće protiv Španije, a plasman u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirana tima sa turnira.