30.07.2024.

19:20

Foto: profimedia

Sport

Kolaković utučen nakon poraza: Nismo mogli da im pariramo, očekivanja su nam bila veća!

"Zmajčeki" su silovito krenuli od samog starta meča i u istom tonu su se držali do kraja trećeg seta. Iako su izabranici Igora Kolakovića u više navrata uspevali da izjednače rezultat i istope prednost protivnika, bilo je jasno da do preokreta neće doći. 

Slovenci su u većem delu prvog seta bili strpljivi i održavali minimalnu prednost, da bi u drugom pri vođstvu Srbije napravili impresivnu seriju od devet uzastopnih poena i preokrenuli rezultat u svoju korist. Treći set bio je repriza prvog, pa je protivnik tako došao do ubedljive pobede na Olimpijskim igrama.

Uprkos kvalitetu protivnika, selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da je razočaran jer je naš tim želeo da im parira.

- Nije nam prijao ovaj poraz od Slovenije. Ne samo zbog rezultata, nego je razlika bila očigledna i u kvalitetu. Mislili smo da možemo da im pariramo i da napravimo iznenađenje ali nedostajalo nam je i energije. Opet, ovo je šahovska partija, nije uragan pa da se samo energijom može pobediti utakmica. Mi smo u prvom setu u nekom egalu izgubili tri poena za redom i tu zakočili. U drugom setu smo imali inicijativu i dosta dobro smo kontrolisali meč, i u jednom trenutku i rotaciji smo zakočili i nismo našli rešenje. Taj deo meča je poljuljao kompletno samopouzdanje i za taj set a i za nastavak u kojem smo pokušali da se energetski vratimo na teren, ali nismo uspeli. Žao mi je zbog toga što su nam očekivanja bila znatno veća, ali šta je tu je, moramo dalje - poručio je Kolaković.

Informer

Detalj sa meča Srbija - Slovenija

Naš nacionalni tim u subotu očekuje meč sa Kanadom, koji bi mogao da bude odlučujući za plasman u četvrtfinale takmičenja u francuskoj prestonici. 

- Nadam se da će utakmica sa Kanadom biti odlučujuća za prolaz u četvrtfinale takmičenja. Ne treba nam neka velika i posebna priprema za taj meč. Kao što smo zaboravili utakmicu sa Francuskom, tako moramo da zaboravimo i utakmicu sa Slovenijom i da se koncentrišemo na Kanađane - zaključio je Kolaković.